Τάσος Τσατάλης

Μα καλά, οι «Big 4» δεν είχαν συμφωνήσει για εκλογές στην ΕΠΟ το 2020 και μάλιστα τον Ιούλιο;

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr, για ορισμένα περίεργα πράγματα που συνέβησαν στην Γ.Σ της ΕΠΟ.

*Δεν βαριέσαι ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν τουλάχιστον δεν συγκινούν μόνο τα αγωνιστικά, κάτι που είναι απαραίτητο για να μπορείς να το παρακολουθήσεις.

* Προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα πριν λίγο πως ο Ολυμπιακός και οι ΠΑΕ που συντάσσονται μόνιμα μαζί του, δηλαδή Άρης και ΑΕΛ, καθώς και πέντε ΕΠΣ, που είναι καθώς φαίνεται υπό την επιρροή των «ερυθρόλευκων», προσπάθησαν να μπλοκάρουν την διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ, μέσα στο 2020.

*Αφήνω έξω το γεγονός πως θέλουν παράταση της θητείας της διοίκησης Γραμμένου. Φαίνεται παράλογο, αλλά έχει εξηγήσεις λογικές, που έχουν να κάνουν και με τις παρασκηνιακές ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ως προς τα εκλογικά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

* Εδώ υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. Στις 22 Ιανουαρίου, ένα από τα ελάχιστα που συμφώνησαν οι «Big 4» με FIFA – UEFA και τον Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν πως οι εκλογές όχι μόνο θα γίνουν μέσα στο 2020, αλλά και τον Ιούλιο!

* Έρχεται πρώτα λοιπόν ο υφυπουργός Αθλητισμού, με το επιχείρημα της περιβόητης ολιστικής μελέτης, να υπαναχωρήσει από την συμφωνία, προσπαθώντας αρχικά να πάει τις εκλογές στο φθινόπωρο.

* Κι έρχεται σήμερα ο Ολυμπιακός, να υπαναχωρήσει κι εκείνος από την συμφωνία και να ζητήσει να μην γίνουν οι εκλογές καν μέσα στο 2020.

* Μια από τις πιο ιστορικές στιγμές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μια από τις ελάχιστες, αλλά πολύ σημαντικές συμφωνίες που επιτεύχθηκαν, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν υπονομευθεί ανοιχτά.

* Πρώτα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, που έπρεπε να είναι ο βασικός της θεματοφύλακας και μετά από τον Ολυμπιακό. Έναν από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίχθηκε αυτή η συμφωνία.

* Που ήταν σημαντική, γιατί εξασφάλιζε πως οι εκλογές θα γίνονταν με την παρουσία των επιτηρητών των FIFA – UEFA εδώ. Και μάλιστα αυτών που είναι καιρό στην Ελλάδα, έχουν μάθει από πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και δεν θα ήταν εύκολο ...να τους ξεφύγει κάτι.

* Τώρα αν τα βάλεις κάτω αυτά, προκύπτει εύκολα ποιος ακολουθεί την πορεία της ομαλότητας και της σταθερότητας, βάσει συμφωνιών με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές και ποιος ακολουθεί τον αντίθετο δρόμο.

*Όμως το άσχημο, είναι πως προς γενική κατάπληξη, απέναντι στην ομαλότητα που εξασφαλίζουν πολύ σημαντικές συμφωνίες με FIFA – UEFA, στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος, στέκεται ένας θεσμικός εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας, όπως ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού. Αυτό ήταν μη αναμενόμενο, αν όχι και πρωτόγνωρο.

*Κλείνοντας, δυο πράγματα για την ΑΕΚ.

* Έγραψα τις προάλλες εδώ για τον Βράνιες και το θέμα του έχει ακόμη ...ψωμί. Η ΑΕΚ θα πάει στο τέλος και στην FIFA, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς κι εκεί θα μάθουμε τι ακριβώς τελικά είναι ή δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η παγκόσμια συνομοσπονδία, για να στηρίξει τα πρωταθλήματα που στήριξαν το ποδόσφαιρο. Είναι πραγματικά εξοργιστικό να τίθεται τέτοιο θέμα, μετά από τόσο ...πρόλογο από την Ελβετία.

* Στο θέμα, υπάρχει και η πλευρά του παίκτη βέβαια. Θέλω να πιστεύω πως ο Βράνιες εκτιμά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έσωσε την καριέρα του, όχι μία, αλλά δυο φορές, μέσα σε 2,5 χρόνια. Χρειάστηκε ...να καταπιούν πολλά στην ΑΕΚ, για να φτάσει ο Βράνιες να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο σαν αυτό που πήρε στην Άντερλεχτ. Βεβαίως, έφερε κι αυτός σημαντικά χρήματα στα ταμεία της, τόσα όσα κανείς άλλος δεν έχει φέρει από το 2013 μέχρι σήμερα.

* Όμως το καλοκαίρι του 2019, είχε βρεθεί και πάλι να είναι σβησμένος από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Και η ΑΕΚ του έδωσε την διέξοδο ξανά. Η μόνη ομάδα που του έδωσε διέξοδο. Η μόνη ομάδα που τον αντιμετωπίζει ως κανονικό επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

* Θέλω να πιστεύω πως εφόσον η ΑΕΚ συνεχίσει την προσπάθεια για να τον κρατήσει και τον Ιούλιο, ο Βράνιες θα είναι αρωγός της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x